Hea Inimese Gala

EELKOOLIEALISED ELUPÄÄSTJAD!

Unikaalne metoodika õpetab esmaabi andmist eelkooliealistele mõistetaval viisil. Kõik Tallinna lasteaiad saavad koolieelikute õpetamiseks ka uudsed materjalid. (Ajaleht Pealinn artikkel 24.04.2023).

RAHVUSVAHELINE ESMAABI ÕPPEOTSTARBELINE VEEBILEHT!

Tallinna Meelespea Lasteaed osales koordineeriva haridusasutusena Sihtasutus Archimedes Erasmus+ programmi KA229 strateegilise koostöö projektis, mille tulemusena valmis esmaabi õppeotstarbeline veebileht.

ESMAABI ÕPPEKOHVER!

Tallinna Meelespea Lasteaia eestvedamisel valmis 130 esmaabi õppekohvrit Tallinna lasteaedadele ning 70 õppekohvrit Ukraina lasteaedadele.

TALLINNA UUDISED 11.05.2023

Tallinna Meelespea Lasteaia direktor Kristina Märks ning Hea Inimese Gala eestvedaja Margit Pärn tutvustavad esmaabi lastele õppemetoodikat ja esmaabi õppekohvrit lasteaedadele.

KULDNE OSALUSÕUN 13.10.2023

 Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuuri tunnustussündmus.

Esmaabi anda peab oskama iga inimene, sest kunagi ei tea, millal inimese elu võib olla just meie kätes. Ühel hetkel jõuab aeg, kus meie lapsed saavad piisavalt suureks, et üksi koju jääda. Kindlasti paneb see muretsema iga vanema. Kui laps aga oskab õnnetusse korral ennast ka ise aidata, on
ema ja isa süda kindlasti rahulikum. Õpetades esmaabi lasteaialastele anname neile teadmised, mis säilivad mälus aastaid. Kui laps oskab ja tahab oma sõpra aidata, suurendab see olulisel määral lapse empaatiavõimet.

Väärtuspõhise esmaabikoolituse põhireeglid:


Igal inimesel on üks, habras, väärtuslik elu
Õnnetusi saab ära hoida
Õnnetuse korral tuleb aidata, õpi seda
Iialgi ei tohi liiga teha nendele, kes ei oska rääkida

Hea Inimese Gala teemad:


Kiirabi kutsumine
Elustamine
Situatsioonülesannete lahendamine

Hea Inimese Gala võistluse hindamiskriteeriumid.

Võistlusel tuleb igal meeskonnal lahendada kolm situatsioon ülesannet. Iga esmaabi võtet hinnatakse kolme punkti süsteemis.

Õpi ja harjuta!

TEGUTSEMISJUHIS

Esmaabi tegutsemisjuhise järjekord iga trauma õnnetuse puhul.

DIPLOM

Prindi välja tublile esmaabi andjale SUPERJÄNESE diplom!

HEA INIMESE GALA 2023

Hea Inimese Gala 2023 külastasid Ukraina suursaadik Eestis Mariana Betsa ning Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanov.

HEA INIMESE GALA 2024

LOE SIIT!

Neljapäeval, 25. aprillil toimus 19. korda Haabersti lasteaedade 5.-6. aastastele lastele mõeldud väärtuspõhine esmaabivõistlus. Hea Inimese Galat külastas aukülalisena Eesti Vabariigi Presidendi abikaasa, proua Sirje Karis.